EM BUKAŞİ

em bukaşi"Bokashi", "Fermente olmuş organik madde" anlamına gelen Japonca bir sözcüktür. Özenle seçilmiş organik maddelerle fermente edilerek yapılır.  Bukaşi normal olarak toz ya da granül şekilde bulunur. Bukaşi, Japon çiftçiler tarafından, toprağın mikrobiyel çeşitliliğini artırmak ve bitkilere besin maddesi sağlamak amacıyla geleneksel olarak kullanılmaktadır.

Bukaşi, geleneksel olarak, çeşitli organik maddeler, ormanlardan ve dağlardan toplanan ve içinde çeşitli mikroorganizmalar içeren topraklarla fermente edilerek üretilegelmiştir.  

Bununla birlikte, EM Bukaşi, orman ya da dağ toprağı yerine EM ile fermente edilmiş organik maddedir.  Bu yüzden, EM Bukaşi, topraktaki etkin mikroorganizmaların artırılması için önemli bir ilave maddedir.

Ayrıntılı bilgi için aşağıdaki pdf dosyalarını inceleyebilirsiniz.

EM BUKAŞİ hazırlanması.pdf

EM kompost_saksı_bahce_tur.pdf

EM_kompost_evde_tur.pdf

01.jpg02.jpg03.jpg04.jpg
05.jpg06.jpg07.jpg